Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Activiteiten

Activiteiten

Activiteiten Den Bosch

Activiteiten Den Bosch, door deelname aan de activiteiten leert men 's-Hertogenbosch op een ludieke wijze kennen. Of het nou gaat om sportieve bedrijfsuitjes of een personeelsuitje. Groepsuitjes in de vorm van een vrijgezellenfeestje of een samenzijn met vrienden, familie, het maakt niet uit, zakelijk of privé in Den Bosch weet men aan alle activiteiten een mouw aan te passen.

KringVrienden

De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch organiseert veel activiteiten waardoor bewoners en bezoekers op een fijne en gezellige wijze kennis maken met onze interessante stad.

Rondvaarten

Den Bosch ligt in een waterrijk gebied. Zo komen de AA, de Zuid-Willemsvaart en de Dommel samen bij de Citadel en loopt de Binnendieze kronkelend door en onder de stad. Mede door de vele wateren in en rond Den Bosch kon deze vestingstad in de geschiedenis uitbloeien tot een echte handelsstad. Tegenwoordig worden deze wateren ook gebruikt voor diverse rondvaarten en dagtochten. Een aangename manier om een blik op Den Bosch te werpen vanuit een ander oogpunt. Door de bijzondere verhalen, die tijdens deze rondvaarten en dagtochten in en/of vanuit Den Bosch, door de schippersgids verteld worden, komt men op een unieke manier meer over Den Bosch te weten. Gewoon genieten van het mooie waterrijke landschap kan natuurlijk ook!
Rederij Wolthuis

Rederij Wolthuis

Vesting rondvaart, wel eens de vesting van Den Bosch vanaf het water bekeken? Vaar mee met Rederij Wolthuis op de nostalgische "Ouwe Dirk" en kom op een buitengewoon aangename manier alles te weten over de vesting. Rederij Wolthuis biedt tevens meer mogelijkheden in de vorm vorm van rondvaarten, dagtochten en verhuringen.


Buiten activiteiten

Een wandeling door de natuur of een stadswandeling in Den Bosch is niet alleen gezond, maar als je goed kijkt zie je ook nog eens heel erg veel. Tijdens een wandeling in de natuur maak je kennis met de bijzondere flora en fauna. Tijdens een stadswandeling is het zeer de moeite om meer naar boven te kijken. Ontdek de kleine historische details die verborgen zitten in de monumentale gevels en zo hun eigen verhaal vertellen.

Geen zin in wandeling, dan kan men kiezen voor sport en spel, een duik in het water of een heerlijke picknick in één van de gezellige pleinen en parken in of rondom de binnenstad van 's-Hertogenbosch.

Binnen activiteiten

Is het buiten te koud en prefereer je liever iets warmers dan de sportieve activiteiten buiten, dan kan het personeelsuitje, het vrijgezellenfeest, de groepsuitjes, of voor wat voor een gezellig samenzijn dan ook, gegoten worden in een bijzonder spel of quiz. Een pokerclinic, een popquiz, oud Hollandse winterspelen Naast deze activiteiten is er een ruim aanbod aan workshops. Trek gekregen? Dan zijn er ook nog de diverse proeverijen om een gezellige dag te hebben in de Brabantse hoofdstad. De diverse arrangementen die worden aangeboden kan men meestal naar eigen behoefte afstemmen.

Sportieve uitjes

Sportieve uitjes zijn er in diverse vormen. Leer de Brabantse hoofdstad met haar bijzondere natuurgebied Het Bossche Broek, de architectuur en de bijzondere verborgen plekjes in de historische stad op een speelse en actieve manier kennen. Zo is er een stadswandeling, zijn er diverse speurtochten en routes uitgestippeld voor de diverse activiteiten Den Bosch door verschillende organisaties. Naast het stadsgolf kan men onder andere kiezen voor een solex, een cruiser, een step of liever aangepaste langlauflatten of een slee, alles is mogelijk. De diverse vervoersmogelijkheden bij de activiteiten Den Bosch dragen bij aan een onvergetelijke dag.

Seizoens activiteiten

De activiteiten Den Bosch worden veelal aangepast aan het seizoen. Er zijn daardoor zomerarrangementen en winterarrangementen. Eén van de activiteiten Den Bosch die niet gebonden is aan het seizoen is een wandeling in de natuur of een stadswandeling. Een wandeling in Den Bosch is namelijk door de seizoenen heen de moeite waard!

Een andere mooie manier om het waterrijke groene Den Bosch te leren kennen is door een rondvaart te maken. Ook kan men kiezen voor een heerlijke wandeling of activiteit in één van de gezellige pleinen en parken in of rondom de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Als het groene zonnige Den Bosch plaats heeft gemaakt voor de winter ontstaat er een sfeervol en warme stad. De straten zijn mooi verlicht en de restaurants en cafés vullen dit doorgaans aan met vuurkorven.

Zo gaat men van een heerlijk glas rosé op het terras over naar de warme glühwein in één van de sfeervolle horeca gelegenheden die 's-Hertogenbosch rijk is.