Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Bosschenaren houden van...

Bosschebol

Bosschebol

Natuurlijk houdt de Bosschenaar van Bosschebollen! En dan wel van bakkerij Jan de Groot. De Bosschebol is niet alleen in Den Bosch als een delicatesse bekend, maar door heel het land! Helaas worden de Bosschebollen van bakkerij Jan de Groot alleen in Den Bosch bezorgd. Wanneer je een bezoek brengt aan Den Bosch kun je ze meenemen voor thuis en als je met het openbaar vervoer reist, kom je er waarschijnlijk langs..
Bossche koek

Bossche koek

De Bosschenaren van vandaag de dag zijn meerdere culturen rijk. Maar de Bossche cultuur kent van oudsher een aantal bijzonderheden. Zo houden we er samen een bourgondisch leven op na, hebben we onze uitspraken en dialect en niet te vergeten de Bossche lekkernijen. Misschien niet zo bekend als de Bosschebol, maar wel een favoriet in Den bosch is de Bossch Koek...
Meeneempoëzie

Meeneempoëzie

Meeneempoëzie laat het leven soms even stil staan voor de voorbijgangers die plots worden verrast als ze door de binnenstad van Den Bosch lopen. Het zijn zorgvuldig uitgezochte woorden geplaatst op gevels, panelen en straatstenen. Het ontstaan van de poëzie op straat, de zogeheten meeneempoëzie, begon in Den Bosch op het centraal station.

Bossche poëzie

Bossche poëzie

Praten doen we graag, daarom horen poëzie, dichten en schrijven bij de cultuur van Den Bosch. Typisch Den Bosch is ook de Bossche poëzie. Het laat de mensen verrassen, ontroeren, lachen.. Poëzie bestaat al langer dan dat men kon schrijven. Het was een manier om iets aan de mensen over te brengen waardoor men het makkelijker kon onthouden. Er zijn dan ook diverse bloemlezingen uitgegeven van typisch Bossche poëzie.