Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


De Stad

Geschiedenis

Geschiedenis

Een verhaal over Den Bosch dat begint aan het eind van de twaalfde eeuw met Hertog Henderik van Brabant aan het hoofd. Een tijd van verovering, kunstenaars, geloven, kunst en cultuur. Als je 's-Hertogenbosch bezoekt zie je op vele plaatsen de oudheid terug. Lees meer over de geschiedenis van 's-Hertogenbosch en bereid je voor op een ontmoeting met vele culturele bezienswaardigheden.

Naam en wapen

Naam en wapen

De stad kent vele namen, 's-Hertogenbosch is de officiƫle naam. Door de jaren heen zijn er vele namen ontstaan die naar de stad verwijzen. Zo ook heeft het wapen zich gevormd in het verleden. Kom meer te weten over de namen en het wapen van 's-Hertogenbosch.
Bossche Broek

Bossche Broek

Het is een bijzondere ervaring, je loopt letterlijk in vijf minuten vanuit hartje centrum, direct in een wijd uitgestrekt beschermd natuurgebied. Het Bossche Broek welke in de rijke geschiedenis dienst deed als verdedigings- werk. Tegenwoordig vind je langs de wandel en fietspaden alle rust en ontspanning die je nodig hebt om even bij te komen van de drukte van het stadsleven..
Moerputten

Moerputten

De Moerputten gelegen in de Groene Delta een plek waar de natuur en de sporen van revolutie elkaar kruisen. Een van de moerassige gebieden rond Den Bosch die de oude Bosschenaar overwonnen heeft. Gelukkig zijn de Moerputten vandaag de dag weer veilig terug gegeven aan de natuur. Nu een plek waar mens en natuur samen van kunnen genieten.
Latijnse School - Stedelijk Gymnasium

Latijnse School - Stedelijk Gymnasium

De Latijnse School die we tegenwoordig nog steeds kennen als het Stedelijk Gymnasium is een van de oudste Gymnasia van Nederland. De school kent vele verhuizingen en bijzondere leerlingen. Hoewel niemand precies weet hoe oud de school is, kunnen we vandaag de dag nog vele locaties terug vinden, waar de Latijnse School in Den Bosch gezeten heeft.