Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Fietsenstalling Den Bosch

Fietsenstalling Den Bosch

Fietsenstalling Den Bosch

Fietsen in den Bosch, niet alleen goed voor de gezondheid maar ook goed voor het milieu. Met je fiets in de bewaakte fietsenstalling Den Bosch heb je geen onnodige zorgen meer of je fiets er nog staat bij terugkomst. Den Bosch heeft een aantal bewaakte fietsenstallingen en met de ambities van de gemeente 's-Hertogenbosch om van Den Bosch een echte fietsstad te maken, wordt het er voor de fietsers alleen maar beter op! Ook uitbreidingen van gratis bewaakte fietsenstallingen in de toekomst staat op het lijstje, één is er al in aanbouw
Fietsenstalling Kerkstraat

Fietsenstalling Kerkstraat

Adres: Kerkstraat, 's-Hertogenbosch

Tel: 073-6130489

Locatie: nabij de Sint Jan aan de Parade

Openingstijden:
07:00 - 24:00 uur maandag t/m woensdag
07:00 - 02:15 uur donderdag
07:00 - 04:15 uur vrijdag en zaterdag
09:00 - 24:00 uur zondag

Er is tevens de mogelijkheid om gratis je elektrische fiets op te laden.
Fietsenstalling Wolvenhoek / De Kuil

Fietsenstalling Wolvenhoek / De Kuil

Adres: Wolvenhoek 12, 5211 HH Den Bosch

Tel: 073-6130489

Locatie: schuin tegenover het stadskantoor en nabij het stadhuis

Openingstijden:
07:00 - 24:00 uur maandag t/m woensdag
07:00 - 02:15 uur donderdag
07:00 - 04:15 uur vrijdag en zaterdag
09:00 - 24:00 uur zondag

Bijzonderheden:
Naast de uitgang van Parkeergarage Wolvenhoek / De Kuil
Fietsenstalling Burgemeester Loeffplein

Fietsenstalling Burgemeester Loeffplein

Adres: Burgemeester Loeffplein 54, 5211 RX Den Bosch

Tel: 073-6123072

Locatie: tegenover de achteringang van Hotel Central

Openingstijden:
07:00 - 19:00 uur maandag t/m woensdag
07:00 - 22:00 uur donderdag
07:00 - 19:00 uur vrijdag en zaterdag
10:00 - 18:00 uur koopzondag
gesloten op zondag

Ambities s-Hertogenbosch echte fietsstad

De ambitie om van 's-Hertogenbosch een echte fietsstad te maken met het motto Lekker Fietsen stimuleert de gemeente 's-Hertogenbosch om meer mensen de fiets te laten pakken. Niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu. Daar zet de gemeente 's-Hertogenbosch ook iets tegenover.


Fietspaden en autowegen

Fietspaden en autowegen

Om "Lekker te kunnen fietsen", moeten de fietsroutes veilig, goed doorgaanbaar zijn en natuurlijk fijn zijn om op te fietsen. Door de fietsroutes langs de uitvalswegen vanuit het centrum te scheiden van de rijbaan is er meer veiligheid gecreëerd. Ook zijn er ook nieuwe fietstunnels gemaakt om de fietser verder te scheiden van het autoverkeer. Naast de het aanpakken van oude fietspaden worden er ook nieuwe recreatieve routes aangelegd. Dus meer en meer fietspaden los van de grote doorgaanbare wegen, meer veiligheid voor de fietsers en zo hoeft de fietser zich over het algemeen niet meer te wurmen tussen de stilstaande auto's voor het stoplicht.
Fietsen in de binnenstad

Fietsen in de binnenstad

Naar de binnenstad van 's-Hertogenbosch met de fiets heeft ook zo zijn voordelen. Parkeren in de binnenstad is niet altijd even makkelijk. Zo zijn er wel de diverse parkeergarages in de binnenstad en de diverse transferia waarmee je met de parkeerbus naar het centrum wordt gebracht. Bij de transferia in 's-Hertogenbosch is het al mogelijk om je fiets in een fietsenstalling te plaatsen, indien je auto bij het transferium staat geparkeerd, kun je gratis gebruik maken van een leenfiets. Zo kun je in plaats van met de parkeerbus gezond op de fiets je reis vervolgen. De fiets heeft zo zijn voordelen in het centrum van Den Bosch. Mede doordat het voetgangersgebied in de binnenstad toegankelijk is gemaakt voor de fietsers onder ons. Indien er een markt is geldt dit overigens niet. 's-Hertogenbosch is hierbij één van de weinige steden in Nederland die fietsen in het voetgangersgebied heeft toegestaan.


Wil je meer weten over "Lekker Fietsen" en over de ambities, dan word je doorverwezen naar de website van de Gemeente 's-Hertogenbosch.