Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Musea

Musea in Den Bosch, ontdek de verscheidenheid

Neem een rondleiding door de musea in Den Bosch, bereid je voor op de tentoonstellingen van bijzondere oude werken, als schilderijen van Jeroen Bosch of Vincent van Gogh en ook nieuwe collecties, bijvoorbeeld in het Stedelijk Museum, van jonge kunstenaars en designers. Vervolg de tour, klik op de verschillende musea in Den Bosch om vast een kijkje binnen te nemen.
Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is geheel vernieuwd en sinds mei 2013 weer geopend. Samen met het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch maakt het Noordbrabants Museum deel uit van het nieuwe Museumkwartier. De historische schatten met de werken en media van de moderne tijd ontmoeten elkaar in het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch. Het museum heeft een vaste tentoonstelling met een geweldige maquette van Den Bosch, schilderijen van onder andere Vincent van Gogh, Breughel en Jan Sluijters, maar ook kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de tijd van Jeroen Bosch.
Design Museum

Design Museum

Het Design Museum is een must voor designers, het museum met moderne kunst van de gemeente Den Bosch. Het museum is geopend vanaf mei 2013 op een nieuwe locatie in hartje Den Bosch. Samen met het Noordbrabants Museum maakt het Design Museum deel uit van het nieuwe Museumkwartier.


Jheronimus Bosch Museum

Jheronimus Bosch Museum

Het Jheronimus Bosch Art Center is gevestigd in de voormalige Sint Jacobskerk. Het museum is een mooi samenspel, de tentoonstelling komt goed tot zijn recht in deze locatie. De stijl van Jeroen Bosch is erg bijzonder te noemen voor de periode waarin Bosch leefde. Zijn werk is dan ook wereldwijd bekend. Het museum hoopt in 2016 al het bewaard gebleven werk van Jeroen Bosch naar zich toe te kunnen trekken voor de viering van zijn 500ste sterfdag. Het museum heeft het leven van Bosch op een erg leuke manier gepresenteerd.
Oeteldonks Gemintemuzejum

Oeteldonks Gemintemuzejum

Het Carnavalsmuseum waar het hele jaar door Oeteldonk tot leven komt! Het knusse feest museum is net zoals diverse andere musea in Den Bosch gevestigd in een pand met een rijk verleden. Het museum bezit een bijzondere verzameling waaronder attributen, carnavals- kleding, kostuums van prins carnaval, onderscheidingen, muziek- fragmenten en veel beeldmateriaal. Carnaval: de oorsprong, de diversiteit van carnaval Rio tot het feest hoe de Bosschenaren het ieder jaar uitgebreid in Oeteldonk vieren.
Museum het Zwanenbroedershuis

Museum het Zwanenbroedershuis

Een museum met een rijk verleden en een grote invloed op de cultuur van Den Bosch. In het inmiddels museum, komt nog steeds het Illustre Lieve Vrouwe Broederschap tezamen. Een bezoek aan museum het Zwanenbroedershuis brengt je terug in de tijd. Is het niet door de interessante tentoonstelling van de verzameling van voorwerpen uit de 16e en 17e eeuw dan is het wel door het neogotische exterieur en interieur van dit imposante pand.
Sint Jansmuseum de Bouwloods

Sint Jansmuseum de Bouwloods

Een museum welke exact aansluit op een bezoek aan de Sint Jan. De expositie omvat ruim 200 beelden. Waaronder de bekende luchtboogbeelden en de wimbergreliƫfs uit middeleeuwse tijden. In het Sint Jansmuseum de Bouwloods krijg je uitleg over de bouw van de Sint Jan en over de diverse renovaties. Kortom alle informatie over het rijk versierde exterieur van de Sint Jan Den Bosch.
BHIC Brabants Historisch Informatie Centrum

BHIC Brabants Historisch Informatie Centrum

Het BHIC is een ander museum dan de andere musea in Den Bosch. Een locatie met een bibliotheek en een groot archief, waar ruim 47.000 kaarten, prenten en tekeningen worden bewaard. Voor stamboom-, historisch onderzoek of het ontdekken van de lokale geschiedenis. De Citadel, het fort van Den Bosch met een bijzondere bijnaam. Gebouwd in de periode dat Frederik Hendrik Den Bosch bezette. Met diverse doeleinden kent de Citadel een omvangrijk verleden en geeft een andere kijk op Den Bosch!