Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Museum Slager

Museum Slager

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager. Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
Expositie

Expositie

In het museum is ruim 130 jaar (1861-1994) schilderkunst van de familie Slager te zien. Het betreft drie generaties: de grondlegger Petrus Marinus Slager en zijn zonen Piet en Frans, dochters Jeannette en Corry, schoondochters Suze Velsen en Marie van Gilse en kleinzoon Tom Slager. Het museum beschikt over een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen uit verschillende stijlperiodes die in telkens wisselende tentoonstellingen aan de hand van bepaalde thema’s worden geëxposeerd. U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld. Sommige komen ook voor op de schilderijen. Zo krijgt u een indruk van het leven, wonen en werken in de 19e en 20ste eeuw, zoals dat door de schilders van de familie Slager werd ervaren.

Naast de expositie van werken uit de eigen collectie, biedt Museum Slager ook wisseltentoonstellingen aan van andere kunstenaars.

Rondleiding

Er zijn enthousiaste medewerkers aanwezig die desgewenst een toelichting bij de schilderijen kunnen geven. Er is een tien minuten durende videopresentatie beschikbaar die een introductie op de collectie geeft.
Contact

Contact

Bezoekadres:
Choorstraat 8
073-6133216
museumslager@planet.nl
www.museumslager.com

Openingstijden
Open: dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.
Gesloten op maandag en de 1e van dubbele feestdagen, 2e kerstdag, eerste en tweede paasdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag, carnaval en met Koningsdag.

Toegangsprijzen
Volwassenen 8,50 euro
Kinderen tot 12 jaar gratis
Kinderen 13-18 3,50 euro
Museumjaarkaart gratis

Locatie: zijstraat van de Parade