Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Sint Jan

Geschiedenis

Geschiedenis

De Sint Jan Den Bosch, ontdek hoe twee kerken één zijn geworden en hoe de bouw van twee van verschillende stijlen elkaar kruisten. Het roerig verleden van de Sint Jan, de bouw, de invloed van het geloof en de brand van 1584. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Sint Jan, over Bisdom 's-Hertogenbosch, het grootste Bisdom van Nederland!
Interieur

Interieur

Het glas in lood, de weidsheid in combinatie met het bijzonder vele lichtinval, de kaarsen voor de nissen met heiligen, de apostel beelden tegen de pilaren, de verse bloemen, de straalkapellen, taferelen in goud en fijn besneden hout, het beeld van de Zoete Moeder met haar mirakelboek... Het interieur van de Sint Jan zorgt voor een oase van rust. Ervaar het imposante interieur van de Sint Jans kathedraal te 's-Hertogenbosch!
Zoete Moeder

Zoete Moeder

In de Sint Jan in Den Bosch is meimaand Mariamaand. Het beeld van de Zoete Moeder met bij haar het mirakelboek staat in mei in de eerste noorderzijbeuk van de Sint Jan te wachten op de vele pelgrims. In tegenstelling tot de andere elf maanden, want dan staat het beeld van de Zoete Moeder op haar vaste plaats in de Mariakapel.
Kerststal

Kerststal

Eens in het jaar wordt de gehele Sint Jan omgetoverd tot een ware kerststal, waardoor met behulp van een spectaculaire bouw, het gehele kerstverhaal tot leven komt. Men komt ogen te kort! Een bezoek aan deze betoverende kerststal in de Sint Jan met ieder jaar een ander thema is dan ook een echte aanrader!
Bouwloods

Bouwloods

De expositie van de Bouwloods bevat een unieke maquette die de bouwhistorie doet weergeven en een grote hoeveelheid aan middeleeuwse beelden. Een onderdeel hiervan zijn de lucht- boogbeelden uit de laat 15e eeuw. Tevens komt men alles te weten over de renovaties van de Sint-Jan. Door een bezoek aan dit museum gaat men met een andere blik naar de Sint Jan Den Bosch kijken..