Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Vestingstad

Eerste ommuring

Eerste ommuring

Den Bosch, een vesting- en vestigingsstad met een geschiedenis die ver terug gaat naar tijden van hertogen, veroveren en kanonnen. De vestingwerken van Den Bosch dateren uit begin 13e eeuw. De eerste ommuring is een onderdeel van deze oude vestigingsstad. Een ommuring met drie stadspoorten. De plaatsen van de poorten zijn nog steeds terug te vinden in het huidige straatbeeld!
Tweede ommuring

Tweede ommuring

De vestigingsstad maakte een enorme groei door, de eerste ommuring werd verlegd. Het gevolg was de aanleg van een tweede ommuring, met meer poorten en diverse bastions. Dat betekende ook dat de Sint Jan binnen de ommuring kwam te liggen van deze vesting. Kom meer te weten over de stadsmuren, muren met poorten, bruggen en paden die naar de moerassige gebieden leidde.
Restauraties aan de vestingwerken

Restauraties aan de vestingwerken

In het huidige centrum van Den Bosch is nog veel van de ommuringen en stadswallen te zien, er veel aandacht besteed aan de vestingwerken. De restauraties aan de vestingwerken zorgen ervoor dat er is een mooi plaatje is ontstaan dat een beeld geeft van de vesting uit vroegere tijden. Ervaar de oudheid vandaag de dag, er zijn wandel- en fietsroutes uitgestippeld om de culturele bezienswaardigheden te bezichtigen.
Vesting rondvaart

Vesting rondvaart

Een mooie manier om de prachtige, eeuwenoude vesting van Den Bosch te ontdekken is via een rondvaart met de "Ouwe Dirk". Vanaf het water wordt pas echt zichtbaar hoe indrukwekkend de vesting is. Vaar mee met Rederij Wolthuis op de "Ouwe Dirk" met zijn de nostalgische uitstraling en waan u in het jaar 1912. Laat u verder meevoeren terug in de tijd en kom op een buitengewoon aangename manier alles te weten over de vesting...