Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Willem Twee muziek en beeldende kunst

Willem Twee muziek en beeldende kunst

Willem Twee muziek en beeldende kunst ontstond 1 januari 2017 uit een fusie van Muziekcentrum De Toonzaal, W2 Poppodium en Willem II Fabriek.

Willem Twee muziek en beeldende kunst is een centrum voor talent en experiment, voor muziek, beeldende kunst, mediakunst en film. Willem Twee muziek en beeldende kunst heeft in ’s-Hertogenbosch twee locaties – de oude Willem II Fabriek aan de Boschveldweg en de concertzaal gevestigd in de oude synagoge aan de Prins Bernhardstraat (voorheen De Toonzaal).
Sigarenfabriek Willem II

Sigarenfabriek Willem II

Willem Twee muziek en beeldende kunst is gevestigd in de voormalige sigarenfabriek Willem II, die een belangrijke functie verwierf door onder andere de werkgelegenheid in Den Bosch. In opdracht van Goulmy & Baar, naar een ontwerp van de architect P.Th. Stornebrink, vormt het pand sinds 1897 tevens een belangrijk onderdeel in het straatbeeld in den Bosch. De sigarenfabriek deed later in de tijd onder andere dienst als opslagruimte en schuilkelder in de Tweede Wereldoorlog.

In 1987 werd de voormalige sigarenfabriek in gebruik genomen door de Willem II Concertzaal samen met het Popcollectief die hier de oefenruimtes onderbracht. Deze kwam voort uit de in 1979 opgerichte Stichting Gigs, die concerten organiseerde onder andere in de Casino, tegenwoordige Theater aan de Parade. De bekendheid van W2 was gegroeid uit de naamsverandering in 2000 van Willem II naar W2. Na de fusie in januari 2017 is de nieuwe naam "Willem Twee muziek en beeldende kunst" van kracht.

Poppodium

Poppodium

De concertagenda van het Poppodium heeft een brede keuze aan muziekstijlen. Naast de bekende bands weet de Willem Twee muziek en beeldende kunst bands op het programma te zetten die later bekendheid krijgen bij het grote publiek. Voorgangers waren: Dog Eat Dog, Faith No More, Racoon, Ilse de Lange, Biohazard, dEUS en Beef.
Contact

Contact

Bezoekadres:
W2 Poppodium
Boschdijkstraat 100
5211 VD 's-Hertogenbosch
www.willem-twee.nl

Locatie: schuin tegenover de Verkadefabriek