Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Zuiderpark Den Bosch

Zuiderpark Den Bosch

Het meest bekende park is het Zuiderpark (Den Bosch Zuid) en is zo’n tien hectaren groot. Ten noorden van het zuiderpark vind je de stadswallen. Na de weg (Hekellaan) over gestoken te hebben kom je in de Casinotuin, die voor een verbinding zorgt tussen het Zuiderpark en de Bossche binnenstad. Ten zuiden van het Zuiderpark vind men een grote speelweide.

Officieel werd het park geopend op 18 juni 1958. Door onder andere verzakking van de bodem werd het Zuiderpark in 1993 flink onder handen genomen. Vele beplanting werd verwijderd en delen werden opgehoogd. Er werden banken geplaatst en er werd eenheid gevormd in de bruggen over het water. Doordat de verbrede wandelpaden langs de speelweide lopen is er genoeg ruimte voor sport en spel of een gezellige picknick. Ook de hoge windvanen, de populierencirkel, de zeven vliegtuigjes en de op alfabet geordende vaste plantentuin vormen sindsdien een onderdeel van het Zuiderpark.
Activiteiten in het Zuiderpark

Activiteiten in het Zuiderpark

Grenzend aan het Zuiderpark ligt een hertenkamp met aan de overzijde het rugbyveld van de Dukes met verderop een tennisbaan. In de zomer is het Zuiderpark een leuke attractieplek vanwege de luchtballonnen die hier opstijgen. (Kijk voor meer informatie voor een ballonvaart in Den Bosch).

Zodra het zonnetje schijnt is het Zuiderpark tevens een ideale picknickplek, een plaats voor sport en spel en voor de Bosschenaren een vervangende achtertuin om even tot rust te komen en te liggen op het gras.

Meer foto's op My-Intention.com