Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Vesting rondvaart

Vesting rondvaart

Rederij Wolthuis - Vesting rondvaart

De beste manier om de prachtige, eeuwenoude vesting van Den Bosch te ontdekken is via een rondvaart met de "Ouwe Dirk". Vanaf het water wordt pas echt zichtbaar hoe indrukwekkend de vesting is. Vaar mee met Rederij Wolthuis op de "Ouwe Dirk" met zijn de nostalgische uitstraling en waan u in het jaar 1912. Laat u verder meevoeren terug in de tijd en kom op een buitengewoon aangename manier alles te weten over de vesting...
Geschiedenis van Rederij Wolthuis

Geschiedenis van Rederij Wolthuis

Rederij Wolthuis is een jonge rederij, ontstaan uit een oud schippersgeslacht. Al 300 jaar bevaren de Wolthuizen Europese rivieren. Dirk Wolthuis sr. stichtte samen met zijn vrouw de rederij in 1978 na een lange carrière als binnenschipper. Dirk Wolthuis sr. vertelt: Als zoon van een binnenschipper van een tjalk, weet ik nog hoe ik op windstille dagen de boot moest trekken. Amper tien jaar oud liep ik op m'n klompen, in de lijn met mijn vader voorop, van Amsterdam naar Antwerpen. En owee! Als mijn klompen dan versleten waren dan kreeg ik op mijn falie omdat ik mijn voeten niet had opgetild.
Dirk Wolthuis sr. zelf bezat als eerste een motorschip met een motor van 18 pk. De trots van de hele familie!


Ook de huidige eigenaar Dirk Wolthuis jr. vaart al vanaf zijn jongste jaren. Ik kan niet anders, zegt hij, het zit gewoon in mijn bloed. En ik hoop ook in dat van mijn kinderen.
Een rondvaart door één van de oudste steden van Nederland

Een rondvaart door één van de oudste steden van Nederland

Elke dag kunt u met de Ouwe Dirk door het prachtige oude 's-Hertogenbosch varen. We starten op de Dommel aan de St. Janssingel. Al varend langs de gerestaureerde vestingmuren passeren we de Marienburg tot aan het Drongels-kanaal. Verder komen we ook langs de mooie citadel, de oliemolen en het oude handelscentrum: de Smalle Haven. We beëindigen onze tocht weer op de Dommel.

Extra informatie rondvaart:

Vaarseizoen: mei t/m oktober

Duur: circa één uur

Opstapplaats: St. Janssingel

Kaartverkoop rondvaart:
WijnHuis Le Robinet
Sint Jansstraat 11
5211 DL 's-Hertogenbosch
Dagtocht naar Heusden

Dagtocht naar Heusden

Een ontspannen tocht over de mooie Maas naar het vestingstadje Heusden. Het einddoel van deze tocht is het oude vestingstadje Heusden aan de Maas. We verlaten de mooi gerestaureerde haven van 's-Hertogenbosch en varen over de Dieze naar het dorpje Engelen. Daar gaan we de sluis in. U maakt het schutten van dichtbij mee. Eenmaal op de Maas passeren we Bokhoven, Ammerzoden en Well. Twee uur na vertrek komen we in het fraaie Heusden aan. U krijgt volop de gelegenheid dit oude vestingstadje te verkennen. Met Rederij Wolthuis geniet u van de vestingen van weleer.

Extra informatie dagtocht:
Vaarseizoen: juni t/m oktober
Opstapplaats: Oliemolensingel
Kaartverkoop dagtocht:
Telefoon: 073 - 63 120 48

Contact

Rederij Wolthuis
Telefoon: 073 - 631 20 48
E-mail: info@rederijwolthuis.nl

Onze schepen zijn ook te huur voor u privé vaartocht. Alle informatie op onze website of per telefoon.

Overige informatie:
Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden / kaartverkoop / reserveringen word je doorverwezen naar de website: www.rederijwolthuis.nl