Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Pleinen en parken

Markt

Markt

Van alle pleinen en parken is de markt het oudste plein van 's-Hertogenbosch! De stad vindt hier haar oorsprong, gelegen op zandbanken tussen het drassige moeras omhult met stadsmuren. Het marktplein in Den Bosch heeft altijd al een sociale en economische functie door de eeuwen heen gekend. Tot op de dag van vandaag is de markt nog steeds een ontmoetingsplek en het bruisende middelpunt van de stad!
Parade

Parade

Vroeger het Groot Begijnhof, maar door de verschillende ontwikkelingen in de geschiedenis is de Parade in Den Bosch tegenwoordig een plein. Ook de Parade is gelegen in het centrum. Een groot plein met aangelegen terrassen. Een geschikte locatie om wat te eten of te drinken en voor leuke evenementen. En dat alles onder het toeziend oog van de Sint Jan.
Verborgen plekjes

Verborgen plekjes

's-Hertogenbosch is rijk aan pleinen en parken in en rondom de binnenstad. Naast de grotere parken rondom het centrum vind je knusse plekjes achter de straten in de binnenstad van Den Bosch. Idyllische verborgen plekjes, waaronder binnentuinen en parkjes waar de Bosschenaar even kan ontglippen aan het dagelijks leven.
Zuiderpark

Zuiderpark

Het Zuiderpark is gelegen aan de rand van het centrum van Den Bosch. In de winter wordt hier plaats gemaakt om te schaatsen en in de zomer is het Zuiderpark een leuke attractieplek vanwege onder andere de luchtballonnen die hier opstijgen. Bij mooi weer is het een ideale picknickplek, een plaats voor sport en spel en voor de Bosschenaar een ver- vangende achtertuin om even tot rust te komen en te liggen op het gras.
Oosterplas

Oosterplas

Het recreatiegebied Oosterplas is een meer gelegen in het oosten van Den Bosch. Het is een zogenaamde zandwinplas met een diepte van vijftien meter. De Oosterplas is naast het decor voor de nieuwjaarsduik een geliefd recreatiegebied met een belevingspark, natuurspeelplaats, strandpaviljoen en heeft tevens ecologische gebieden. Ook is hier de kinderboerderij/zorgboerderij de Oosterhoeve gevestigd.
Bossche Broek

Bossche Broek

Naast alle pleinen en parken heeft 's-Hertogenbosch nog een plek waar je alle rust en ontspanning kunt vinden. Alleen de stadswallen scheiden natuurgebied Het Bossche Broek van het centrum van Den Bosch. Het Bossche Broek heeft mooie wandel- en fietspaden tussen de bijzondere flora en fauna. Naast de status van Natura 2000-gebied vormde het natuurgebied ook een onderdeel van de Groene Delta.