Den Bosch Cultuurstad

Deze website is te koop. Voor meer informatie stuur een email naar info@denbosch-cultuurstad.nl


Recreatiegebied Oosterplas

Recreatiegebied Oosterplas

Het recreatiegebied Oosterplas is een meer gelegen in het oosten van Den Bosch. Het is een zogenaamde zandwinplas met een diepte van vijftien meter. Het zand uit de zandwinningslocatie is gebruikt om een deel van de Aawijk te bouwen. De Oosterplas is naast het decor voor de nieuwjaarsduik een geliefd recreatiegebied met ecologische gebieden, een belevingspark, natuurspeelplaats, strandpaviljoen en kinderboerderij/zorgboerderij de Oosterhoeve.
Park

Park

Een rondje Oosterplas is voor menig Bosschenaar een bekend begrip door de wandel- en fietspaden rondom de Oosterplas. Naast het zandstrand, de grasvelden, natuurlijke begroeiing van onder andere bomen, een aangelegde jeu de boules baan, skateramp, natuur- speelplaats en kinderboerderij is er ook een zoge- naamd belevingspark. Het belevingspark is tot stand gekomen door de samenwerking van de gemeente
's-Hertogenbosch, Wijkplatform Oost, mytylschool Gabriël, verzorgingstehuis Oosterhof en natuurorganisatie IVN is het een toegankelijk parkje in het park geworden. Door het zwemwater, de rolstoelvriendelijke paden, beschutte plekjes vergezeld door de vele bloemen en planten is het een fijne plek voor iedereen. De verschillende doelgroepen maken van dit bijzondere park gebruik om even van het zwemwater en de natuur dicht bij huis te genieten.

Zelfs het gedicht van Anny van Oort is op een bijzondere manier tot leven gekomen, groots in een stalen plaat zodat het voor slechtziende zowel te zien als te voelen is.
Recreatiegebied

Recreatiegebied

Recreatiegebied Oosterplas biedt voor ruimte voor verschillende doelgroepen en recreanten. Voor onder andere de watersport, wandelaars en fietsers. Met een natuurspeelplaats aangrenzend aan de kinderboerderij en de verschillende sportvoorzieningen rondom de Oosterplas (Hockeyclub 's-Hertogenbosch, zeilvereniging Oosterplas en tennisvereniging Oosterplas) vormt de Oosterplas een combinatie van natuur, rust en beweging.


Kinderboerderij/zorgboerderij de Oosterhoeve

Kinderboerderij/zorgboerderij de Oosterhoeve

De kinder- en zorgboerderij de Oosterhoeve in 's-Hertogenbosch bestaat al tientallen jaren. Zij vullen recreatiegebied Oosterplas zowel op recreatief als op een educatieve op een bijzondere manier aan. Op het terrein van ongeveer 2 hectare kun je op een leuke manier kennis maken met de verschillende de dieren door ze te aaien en te zien. Omdat er niet de gehele dag een vrijwilliger aanwezig kan zijn, is het niet altijd mogelijk de kinderen tussen de dieren van kinder- en zorgboerderij de Oosterhoeve te laten. Naast een kabouterbos, een grote wei met potstal, een knuffelwei, een speeltuin, een caviakooi, een konijnenheuvel, diverse volières, een duiventil, een varkenskot, een vlindertuin, een picknickplein en een paddenpoel heeft de kinder- en zorgboerderij de Oosterhoeve ook een theehuis die zowel een biologisch als een "gewoon" assortiment heeft!

Meer foto's op My-Intention.com

Openingstijden:
De openingstijden zijn altijd onder voorbehoud omdat de kinder- en zorgboerderij de Oosterhoeve werkt met vrijwilligers!

09:30 - 16:00 uur maandag t/m donderdag
09:00 - 12:00 uur vrijdag
12:00 - 14:00 uur zondag

Op zaterdag zijn er wisselende openingstijden en in de schoolvakanties zijn er onregelmatige openingstijden.

Wil je meer informatie over de kinder- en zorgboerderij de Oosterhoeve dan word je doorverwezen naar de website: www.stichting-oosterhoeve.nl

Parkeren en veiligheid

Recreatiegebied Oosterplas is autoluw. Uiteraard zijn er wel aangewezen gratis parkeerplaatsen dichtbij het zwemwater. Het strandpaviljoen met de aparte toiletten, omkleedruimtes en warme en koude douches draagt ook een steentje bij. Door de centrale beheerdersruimte aan de voorzijde met een aparte EHBO kamer en een reddingsboot.